Alimentele asigura energia de care organismul nostru are nevoie pentru intreprinderea diferitelor activitati (fizice, psihice). Alimentele sunt transformate printr-un ansablu de reactii chimice, care au loc mai întâi la nivelul aparatului digestiv(digestie) si apoi la nivelul celulelor (respiratia celulara) in substante chimice simple usor de asimilat si apoii utilizat de catre organism.
Digestia este un proces chimic prin care alimentele sunt descompuse in substante nutritive. Principalele substante (factori) nutritive sunt: proteinele, lipidele si glucidele. Proportiile indicate in alimentatie intr-o zi sunt: 55% glucide, 30% lipide, 15% proteine.
Info nutritiv la carnea de prepelita (100g):
- calorii: 134 (561kJ) astfel 92.9 calorii, adica 389kJ, din proteine; 40.9 calorii din grasimi, 0.2 calorii din carbohidrati;
- carbohidrati 0 g;
- proteine si aminoacizi 21.8 g;
- grasimi 4.5 g;
- vitamine: A(57.0 IU), C (7.2 mg), Thiamin (0.3 mg), Riboflavin (0.3 mg), Niacin (8.2 mg), B6 (0.5 mg);
- minerale: Calciu (13 mg), Fier (4.5 mg), Magneziu (25 mg), Fosfor (307 mg), Potasiu (237 mg), Sodiu (51 mg);
Va rugam sa cititi articole extrem de interesante:
-
www.doctor.info.ro- despre colesterol
- alimentatie, miscare, sanatate
- alimentatia in timpul sarcinii
- alimentatia echilibrata
- ce mancam inainte si dupa efort
- nutritia in timpul antrenamentului sportiv
- alimentatie pentru o inima sanatoasa
- tabel de alimente
Acest album nu are incă nici un comentariu.